torsdag 27 september 2007

Matrummet- gammalt möter nytt

Tänkte bjuda med er in i mitt matrum. Så ni får se hur jag har det där, och hur det blev med det där matbordet jag fyndade och målade om.
Bildvinklarna är lite udda, och perspektiven inte dom bästa. Jag bor i en liten två så ni får ha överseende med att jag boksvavligen har fått kravla upp på väggarna för att kunna ta dessa bilder.














Belysning underifrån gjorde mitt olivträd till ett effektfullt blickfång.



På kvällen lyser de silvriga lyktorna helt underbart. Tyvärr är bilderna tagna på dagen, så ni får simulera hur det hade sett ut!











Som en kontrast till det gamla bordet satte jag dit danska Myran-stolar. Tycker att de bryter av fint. Gammalt möter nytt...



tisdag 18 september 2007

Ljuva toner...

...blir det med strutar av gamla notpapper.




















Dessa strutarna tillverkade jag ikväll. Mina ska pryda vinterns julgran fulla med polkagrisar. Texten "Fröjdefull Jul" ska då stå på dem istället för Fröken Fägring.


















Visst är det en härlig kontrast när gammalt gulnat notpapper möter skir vit spets? Underbart. Och den lilla ensamma fjädern tar våra tankar till änglavingar. Kan riktigt se dessa strutar redan nu framför mig i min kommande julgran. Just nu fick mitt olivträd agera stand in för julgranen.

Var hade du hängt dina strutar?
Dags att pyssla vidare / Fröken Fägring

måndag 17 september 2007

Bråte + uppfinningsrikedom = soffbord

Kommer ni ihåg bråtet jag bloggade om för någon vecka sedan som skulle bli ett vackert soffbord?
Nu är den klar, och jag måste medge lite halvt stolt och högfärdigt att den faktikst blev riktigt vacker.




























En gammal guldram blev ovanstycke och en tapet sattes in under glasskivan.



























Före-bild. Ett minne blott...






fredag 7 september 2007

Söta drömmar...

Äntligen är sovrummet klart efter en massa slit! Hör ni glädjetjuten?! Eller nja, helt klart är det inte, men så gott som.

När jag flyttade in såg lyan ut som ett slagfält, men med mycket tid och en massa envishet löser sig allt. Vilket är finast, före- eller efterbilderna? Haha.

Är ni beredda, för här kommer det. I en tvårummare ryms det inget stort sovrum, så om ni undrar varför bilderna är lite konstigt tagna så är det därför. Svängrummet för att ta bilder är inte det största!

Glöm inte, bilderna är klickbara!
Denna bilden visar färgskalan bäst.
De andra bilderna är lite kalla.
Väggen är målad i färgen creme/ honung.
Små vita kuddar med brodyr från Ikea.
Överkast Hemtex.
Sänghimmel gjord av gamla spetsgardiner från "Tant Elsa".












En säng värdig en prinsessa. Har inte kunnat slita mig från min gamla flicksäng än.








Spetsgardiner har åkt upp. Här ser man hela sängen. Älskar knopparna på sänggaveln.

















Närbild på krönet. Gaveln är klädd i ett härligt tyg med vita slinrande rankor på honungsfärgad botten. Smälter fint in tapeten, men sticker ut tillräckligt mycket för att precis synas.














Närbild på sniderierna. Detaljrikt! Märks det att jag fullkomligt älskar denna säng?!














Gaveländen är lika rikt dekorerad.

















Levande ljus är ett måste i varje sovrum. Detta är lite härligt rostigt.


Så här såg det ut före jag satte klorna i rummet.
Håll för ögonen.
Känsliga bloggar kan skadas för livet.
Visst är det härligt, känns som att ligga på en maskrosäng. Harmoni.... harkel, host.

Det var allt för mig, nu har jag inte mer att bjuda på. Ser ni någon skillnad? Hihi. Nu ska jag krypa ner i min härliga prinsessäng om en stund.


Söta drömmar!

Psst. Det vita skåpet längre ner på bloggen står också i sängkammaren.

Tips inför helgen












Tänkte dela med mig av ett finurligt pysseltips jag hittade när jag snurrade runt lite på internet . Såhär inför helgen måste vi ju sysselsätta oss med lite pyssel.
( Själv ska jag by the way jobba..Nåja..)

En liten söt pall med fiffig förvaring. Kan se den framför mig vid en vit engelsk soffa... Jag har alltid undrat vad jag ska göra med mina gamla äppellådor, de är lite svåra att veta var man ska placera dem. När jag nu äntligen hittat en smart lösning upptäckte jag till min förfäran att mina söta äppel- och sockerlådor är borta med vinden. Troligen har de fått ben. Så nu blir det att leta nya, men det ska jag nog lyckas nosa fram!

Beskrivning på dessa lite fiffiga pallar av gamla härliga äppellådor finns att hitta här:
http://tv4.se/byggabo/merainredning/528749.html
Sättet tyget är klätt på ser en aning slarvigt ut, nästan så man får allergiska utslag. Men själva tanken är bra.

Jag kan även stolt meddela att mitt matbordsfynd är ommålat och bara väntar på hemtransport. Gudars skymning, det är ett projekt i sig... Så imorgon hoppas jag få dela med mig av det till er!

Håll tummarna!

lördag 1 september 2007

Jag har blivit med b....b....BORD!















Så nu var det klippt igen! Jag har blivit stolt ägare till ett ovalt utdragbart matbord med smäckra ben som får alla svarvade spiror i världen att blekna.

En stund försenad till både förhandsvisning och själva loppisen, dundrade jag in med andan i halsen. Min väg genom loppmarkaden kantades av människor i alla dess åldrar som ihärdigt klamrade sig fast vid sina nyförvärvade fynd. Deras blickar talade ett tydligt språk: "Våga inte komma närmre, denna har jag redan lagt beslag på! Den är min!!" .

Vid detta underbara ovala matbord med iläggskivor stod just en äldre dam med en blick som ovan nämnd. Lite avvaktande gick jag fram för att studera bordet. Precis ett sånt jag letat efter. Några sekunder senare upptäckte jag till min förtjusning att hon i sjäva verket velat lägga beslag på ett 80-talsbord i skabbig fanér. Kvar stod "mitt" bord ensam utan ägare. Här gällde det att agera snabbt. Snabb som en vessla slank jag fram och la min hand på bordskivan.

NU VAR DEN MIN!

Min tanke var att bjuda 150kr för den, det är ju billigt för ett fint bord. I samma sekund som jag skulle säga etthun...... så hör jag en funktionär säga: "Ja, ge mej 30kr för det." TRETTIO KRONOR??!!! Är det verkligt? Sagt och gjort, jag slog till!















Vilken sommar jag haft! För bara några guldtior har jag hittat vackra möbler. Faktum är att jag idag med bordet fick min sista sak på min "måste-ha-till-hemmet-lista". Som ni förstår är detta mitt första hem där allt måste skaffas från grunden. Så ni inte tror jag är någon shoppo-man, eller loppisoman kanske man ska kalla det!

Imorgon väntar ommålning av bordet. Som ni ser har jag ordnat ett garage att kunna stå i, därav den vackra omgivningen på bilderna!

Jag ska hålla er uppdaterade om bordet! Tanken är att ni ska få se det på plats sen i min lya, om ni nu vill??!