lördag 30 juni 2007

Loppisfynd- en känsla av triumf














Är nyss hemkommen efter en dag på loppis. Länge sedan sist, så blicken var vässad och planen noga uppgjord. I god tid skulle min skjuts komma hit så jag ,liksom loppis-pensionärerna,skulle ha första tjing på de bästa sakerna. Gärna en halvtimma innan de öppnar ska man hänga på målsnöret. En loppis första halvtimme är också den viktigaste. Nåja, nu blev det inte så. En telefonförsäljare sinkade min chaufför och 45 minuter senare stegade jag in på loppis-meckat. Med på förhand uppgiven blick scannade jag av omgivningen ( så som loppisjagare gör!), och vad dök upp! Det bästa var ju kvar, är detta sant!

Jag såg hur folk konkade iväg på 80-talsbyråer av plywood där lådor hängde och dinglade. Kvar stod mina dyrgripar i en lerpöl. En svart och gammal 1,50 m lång byrå endast 45 cm låg, kanske mer sideboardlik,stod framför mig. Den ska jag ha! För 80 kr blev den min, utan någon tanke hur denna koloss skulle fraktas hem. Det fixar pappa, och visst hade jag rätt. Bild på byrån kommer imorgon, hade ingen kamera med mig till mina färldrars torp där jag ska förvara den. Så håll ut, imorgon kommer bild, och ni lär inte bli besvikna!

Två kryssliknande stolar, gamla och signerade, med fransk känsla slank också med vid hemfärden, för 20kr var de något av det finaste jag sett. (Givetvis ska de målas och kläs om!) Så 100kr fattigare var jag lyckligare än någonsin. Kanske mest över min känsla att jag lyckades hitta något som ingen annan såg, det alla i sin strävan att hitta det perfekta fyndet bara rusade förbi. Men inget går förbi Fröken Fägrings falkögon....

Har ni orkat läsa så här långt får ni ta er en titt på stolarna, tänk er dom i vitt ( eller kanske behålla det svarta?)och omklädda, i en mysig miljö bland olivträd i Frankrike. Drömma kan man ju!
Min fars kommentar: "Är du säker på att det verkligen är dom du ska ha", medans han vädjande pekade på ett par pinnstolar som mer passade honom i smaken. No comments!

( Bilderna gör inte stolarna rättvisa, i verkligheten är ryggarna härligt breda! Maffigt och pampigt....)

fredag 29 juni 2007

Makeover i hallen



Nu är hallen nyrenoverad, jisses va stolt jag är. Som en nybliven förälder....
När jag flyttade in för några månader sedan andades hallen strukturtapet och 60-talsgarderober i lackat trä. Efter lite tapet och svarta läckra tofsar är förvandlingen äntligen klar! Och givetvis fick väggen målas vit med....

Fullkomligt älskar denna tapet, och som ni ser så skiftar den i två färger beroende på ljus. Som tur var fastnade båda "versionerna" på bild.

Kan ni lista ut vilken som är "före" och "efter"? Haha... Bilderna är inte tagna i de bästa vinklar, men med en mininalt smal hall var detta det bästa jag kunde trolla fram!

torsdag 28 juni 2007

Blivande pensionat till salu



Av min vakna tid går en del timmar åt att spendera på hemnet. Letar efter det perfekta torpet, och billigt ska det helst va med!

Satt och sökte i Jönköpings län och här är vad jag hittade. Tänk att inreda detta till ett pensionat! En dröm.... en hel del behöver dock göras vid, men som den optimist jag är ser jag bortom det!

En skatt som bara väntar på att tas om hand. Priserna är inte heller lika höga som här i Skåne, 895 000kr har jag för mig att det kostar. Och att fantisera är gratis vad jag vet!!

Fyndat Emmafåtölj


Måste visa mitt nya inköp. Såg en annons på blocket om en Emmastol och gav mig med dunder och brak iväg för att hämta hem den igår! Visst är den fin?


Trodde att den skulle vara guldig ( har nämligen en guldig medaljongtapet!), men in real life var den äckligt grön a lá överkokt broccoli.


Har planer på att börja en möbeltapetserar-kurs, så denna får nog bli mitt första objekt att klä om! Tänkte ha den i hallen sen så folk kan på ta sig skorna både praktiskt och bekvämt. Emmastolarna är ju så nätta och klassiska! "Efter"-bild kommer sen. Hej så länge!

Mitt intåg i bloggvärlden....

Så var det dags för ännu en hängiven inredningsentusiast att träda in i blogg-gemenskapen!! Min förhoppning är att jag ska ge er samma inspiration och förkärlek till inredning som ni har gett till mig genom åren av träget bloggläsande.

Just nu håller jag på att renovera min nyköpta boning, så tanken är att låta er vara en del i detta. Och förhoppnignsvis ska ni få lite ideér av detta under resans gång.

Så vem är då jag?
* En ung fröken från Skåne; ett av landets vackrast landskap med allt från slätt till täta trollskogar. Tröttnar man på det finns havet vid tre sidor på denna "halvö".
*En ung fröken med näsa för slitna loppisfynd
* En ung fröken som drömmer om ett torp där jag kan leva ut min passion för gammeldags inredning!
* En ung fröken som studera till informatör på Växjö universitet.
* En ung fröken som lever efter filosofin att " det är de små detaljerna som gör helheten".

Välkommen igen till min blogg och glöm inte titta in här lite då och då. För snart kommer den fyllas med massa inspiration och smått och gott!