söndag 25 maj 2008

Brickbord i zink

Kan avslöja att jag har fyllt år! Och gissa vad jag fick, jo ett helt underbart brickbord i rå zink.
Tror att det från början är ett utomhusbord. Tänkte ha det inomhus som en plats för olika stilleben. Liljekonvaljerna är fortfarande fräscha så de får samsas med en stor bröllopsvas i silver som jag nyligen köpt för 15 kr på en loppis. Ekollonet i fattigmanssilver trivs gott i sällskapet.

På tal om presenter så är det nu min tur att tillkännage vem som vunnit i min utlottning av kaffeskeds-smycket. Snäll som jag är så drog jag givetvis två vinnare.

Vinnare är Lina på Gården och Lisa på Klinta. GRATTIS!

Liljekonvaljer till mor

Visst får liljekonvaljer en att tänka på Elsa Beskows blomsterbarn? Trots min envisa förkylning lyckas jag känna den förtrollande doften av liljekonvalj.

Planterade ut mina vita luktärter häromdagen i en stor härlig korg av hönsnät. Klädde den med härlig juteväv. Väven som blev över får ligga lite nonchalant på trädäcket och hysa rum för mina nyplockade liljekonvaljer. Tillsammans med den rostiga ljusstaken bildas ett vackert stilleben. Såhär blev liljekonvalj-korgen när den kläddes med den grova juteväven. Lite stolt är jag allt över att de växer så det knakar...

söndag 18 maj 2008

Vita luktärter

Ända sedan jag som liten sådde en blomman-för-dagen i den lilla byskolan har intresset för grönska funnits där. Varje dag sprang jag fram till min kruka som det med spretiga bokstäver stod Karolina på. Fröet grodde, tittade lite nyfiket upp över jordytan för att senare sträcka sig mot solljuset och sträva uppåt. Att följa livet fascinerade mig. I det lilla såg jag det stora. Livet.

Samma känsla och iver kommer över mig varje gång jag petar ner ett frö i jorden, som när jag för en tid sedan sådde vita luktärter. De växer så det knakar och bara väntar på att snart få byta glasslådan mot sin permanenta växtplats.De vita penséerna trivs i den mossklädda korgen. Varje dag ler de med sitt smörgula inre mot mig. I det lilla finns det vackra.

Utmärkelse

Hoppas ni verkligen njuter av solen, för här i Skåne böljar de gula rapsfälten och äppleträden bjuder oss på sina sista blommor. Blev så glad häromdagen när jag fick en utmärkelse för min kreativitet av Tidsmästarinnan. Motiveringen löd: " Fröken Fägring -Karolina, som bland annat gör fantastiska loppisfynd och visar dem i ny tappning i sitt fina hem. Som en extra bonus finns ibland en mycket stilig Bosse på bilderna".

Utlottningen är härmed avslutad och en vinnare kommer att dras snart. Roligt att så många tyckte om mina små verk. Kanske något att börja sälja här på bloggen, eller vad tycker ni?

torsdag 8 maj 2008

Ett dussin tygservetter med monogram


Var på loppis i helgen och lyckades komma över ett helt dussin med vita fina tygservetter. För en 20:a blev de mina, och då fick jag två stora fina vita örngott med vitbroderier på köpet. En söt skolbänk med knopp till skolväskan och ett ribb-fack för ex. griffeltavla fick också följa med mig hem. Verkligen jättesöt. Tyvärr var det ett impulsköp, jag har varken barn eller plats åt denna. Så är någon intresserad av att köpa den så är den till salu här på bloggen! Synd att den bara ska stå i min källare.

Vill med tanke på mitt förra inlägg, med utlottningen, bara säga att jag inte menade att "anklaga"er för att ni inte kommenterar. Jag är bara så nyfiken att se vilka som kikar än här.

Glöm inte att tävlingen fortfarande är igång, bara lämna en kommentar under utlottnings-inlägget så är ni med och tävlar om den fina ringen.

tisdag 6 maj 2008

Utlottning på bloggen

Det verkar som att jag har tappat en hel del besökare efter mitt ofrivilliga uppehåll vid data-kraschen. Kommentatorsrutorna gapar tomma. Jag tänkte därför ha en besökartävling här, för att se vilka som tittar in eller OM någon tittar in.

För ett tag sedan började jag att tillverka ringar av antika kaffeskedar i nysilver. Bilden ovan visar en av dessa. Nu tänkte jag lotta ut en ring till en av er. Bara lämna en kommentar. Vinnaren får sedan, utifrån några olika kaffeskedar jag har, välja vilken sked just den vill ha till sin ring som jag kommer tillverka. Snacka om costume-made!

Tävlingen håller på tills jag avslutar den här på bloggen. Så håll utkik!

söndag 4 maj 2008

Lyktor uppåt väggarna

Hittade dessa vackra lyktorna i en inredningsbutik för ett tag sedan. Men var skulle de hänga? Jag är av ett sådant slag att jag köper först och funderar sen, känner ni igen er?! Så var skulle de då vara? Jag har aldrig varit någon beundrare av lyktor i fönstren. Hänglyktor är svårplacerade. Då kom jag på att de kunde hänga på en distans ut från väggen. En vanlig hyllkonsoll från Ikea vändes upp och ner så att den långa biten var den som stack ut från väggen. En stålögla i och vips, så hade jag tillverkat en väggupphängning för lyktor. Tv:n ska upp på väggen, därav lyktornas höga placering. Tänkte först måla konsollerna vita, men visst harmonerar eken fint med trägolvet?
Ett stort ekollon i fattigmanssilver fick också följa med mig hem. Silverrosen är från början en gammal ljusstake.

torsdag 1 maj 2008

Balkongen blommar

Nu är jag tillbaka efter data-kraschen. Med kraft. Tänkte dela med mig av bilderna på min nygjorda balkong. När jag flyttade in var den plastiga balkongen inbyggd av gröna alger och mossa och det målade cementgolvet var flagat. Ord som mysigt, ombonat och behagligt var inga yttringar från vare sig min eller mina besökares munnar. I ett år har den stått där, skruttig och fått agera avskrädesplats för gamla mattor och avblommade amaryllisar. Ett skämt mot mitt annars stora trädgårdsintresse. Så i förra veckan sprattlade vårkänslorna till i min kropp. Med vässad blick och nygrönade fingrar tog jag mig an besten. Plasträcket skrubbades från alger, acacia-trätrall lades på golvet och vita penseér, olivträd och stolar inhandlades. Penseérna sattes i en rostig korg av hönsnät som jag klätt in med mossa. En vit 5kronors-pall blev bord. Olivträdet har vit marmorkross om fötterna och ska senare ner i en kruka. Den konformade spiralen ska snart få bli kläng-hjälp åt mina egenodlade vita luktärter. Vovven hälsar att balkongen är JÄTTESKÖN att vara på!