onsdag 29 augusti 2007

Med 10kr & lite finurlighet kommer man långt


HUR MAN GÖR ETT SOFFBORD AV BRÅTE

Hej glada vänner! Visst känner man sig sådär härligt nöjd när man gör ett fynd på en loppis eller auktion som ingen annan har sett? Man är ensam om att tycka att den där saken är så himla speciell, "och med lite färg kommer den bli rackarns så ännu finare" tänker man för sig själv.

Detta hände mig för någon helg sedan när jag var på en härlig loppis. Jag kom dit precis innan stängning och hade väl inga större förhoppningar om att hitta något. Men några ramar slank snabbt ner. Fina till tusen var dom. I samma stund som utroparen brölar ut: " Om 10 minuter stänger vi, och då börjar vi slänga allt som inte blivit sålt", då såg jag DET; soffbordet. Eller rättare sagt stommen, för bordskivan var borta. Men det stoppade inte mig. För 10 kr blev den min och affären var ett faktum. Bordskivan fick bli ett senare problem. Det löser sig alltid tänkte jag.

Väl hemma konstaterade jag att en av tavlorna( med ful guldfärg och ett ännu mer förskräckligare broderi) kunde agera perfekt som bordskiva. Måtten stämde precis!














Så vad tror ni? Min tanke är att måla bord och ram vit, riva bort broderiet och sätta en snygg tapet innanför glaset och sen limma fast ramen på bordsstommen. Och VOILA så har jag ett soffbord!! Är inte det finurligt så säg.

torsdag 23 augusti 2007

Hemma igen....

.... efter både Köpenhamnsvistelse och Spanienresa!

Utvilad och klar gjorde jag mig bredd att ladda in mina bilder från kameran. Alla fynd från Danmark skulle visas upp på bloggen! Men ack och ve, kameran blev kvarglömd hos mina föräldrar.

Så nu måste jag vänta ända tills imorgon innan jag kan visa allt fint jag inhandlat! Måste passa på att tipsa er om några mysiga butiker i Köpenhamn:

Den som inte varit på Sostrene Grenes Handelskompagnie måste göra ett besök där.


Trevlig och extremt billig inredningsaffär med allt mellan himmel och jord. Finns även i Malmö. Väl värt ett besök! http://www.grenes.dk/





Butiken Notre Dame var även den fullspäckad med underbar inredning. Själv köpte jag en hel del där! Vilken tur att man inte är i Köpenhamn så ofta, det hade inte ekonomin klarat! http://www.notredame.dk/


Håll ut så kommer bilder imorgon, och då ska ni få se mitt soffbords-fynd för 10kr också!!

söndag 12 augusti 2007

Merde! Fransk beslutsångest...

Kommer ni ihåg mina franska stolar jag fyndade för en tia stycket? Den fula bruna sitsen åkte av och nu har jag klätt dem i ett vitt tyg.

Själv tycker jag att det inte riktigt blev som jag tänkt mig. Det blir stelt på något sätt. Visst är det frustrerande när saker inte blir som man så duktigt målat upp i huvudet att det ska bli?!
Så det är här ni kommer in i bilden är det tänkt. Med hjälp av er ska jag försöka lösa detta världsproblem.


Fråga 1:
Ska jag satsa på en VIT VOLANG-KJOL?

Eller är det bara jag som tycker det ser naket ut med den strama vita sits jag nyss klätt dit?











Fråga 2: Vet ni VAR man kan hitta vita volangkjolar på nätet, mer än på Cosas?











fredag 3 augusti 2007

Sagan om Skåpet

Nu står det här, äntligen klart i all sin prakt. När jag fann det stod det övergivet i ett garage med flagnad mintgrön färg och var överbelamrat med gamla målarburkar.

I stället för ett "suck.." eller ett "pust" skrek jag ut "YES!" och tänkte: Vilket fynd!
Jag kunde redan då se det framför mig vitmålat och föryngrat.


Jag tog mig ann det stora projektet att skrapa bort all färg. I gyllene träfärg stod den där, nästan naken, framför mig. Den saknade dock ryggstyckte, så en rygg i smal gammeldags pärlspont tyckte jag harmonerade fint och samtidigt gjorde det där lilla extra. Eller vad tycker ni?



Så nu står den här, ommålad och grann. Förutom innertaket som jag tyckte hade en sån underbar patina och slitning, så den kunde jag bara inte förmå mig att måla över. Visst gjorde jag rätt val där va? Vem hade kunnat måla över det?!



Titta på bilderna, och kommentera gärna vad ni tycker om dem. Som alltid annars kan bilder aldrig mäta sig med verkligheten. Här ser skåpet blankt ut, och den härliga låga och breda känslan över skåpet försvinner... Men en liten föraning får ni iaf!
Håll till godo!