torsdag 26 juni 2008

Hjälp, husmöss har flyttat in

Tog en shoppingtur ner till Malmö, och i den danska butiken Systrene Grene måste några små husmöss ha slunkit ner. De var så söta, så inte kan jag schasa ut dem inte. De ska få bo här lite var stans i huset eller få följa med någon present som dekoration. (Att de kostade 11 kr stycket passade mig bra också!)

onsdag 18 juni 2008

Bokstavstroende

Min franska bokstav jag köpte häromveckan landade idag i min brevlåda. Vilken juvel. Och större än vad jag trodde. Är fullkomligt kär... Tyvärr kommer inte alla nyanseringar och skiftningar i ytan till sin rätt på bild. Tänk er den på en vägg med resten av väggordet skrivit i skrivstil. Mums. Så länge får den luta sig lite nonchalant mot en av Myran-stolarna. Härliga kontraster.

Till slut vill jag önska er ett härligt midsommarfirande!

lördag 14 juni 2008

Pall på fall - Makeover av loppispall

Nu har jag fått ordning på Blogger, hoppas jag i alla fall. Vad som var felet har jag ingen aning om.

Köpte en pall på loppis för ett tag sedan och med pensel i handen och grå målarfärg i högsta hugg så skulle pallen äntligen göras om. Lite ny klädsel på det, och makeovern var ett faktum. Blev faktiskt ganska nöjd. Maltesern Bosse med nerklippt sommarfrissering verkar också vara nöjd med pallen! Vilken fotomodell... "Inte ska jag flytta på mig inte!" Här kommer före-bilden:


Ha en mysig helg alla vänner! Själv ska jag gå och gräma mig över det jag inte lyckades buda hem på gårdsauktionen jag var på idag...Hihi.

torsdag 12 juni 2008

Bokstav från franskt butiksnamn

Nu kan jag inte hålla mig längre. Måste visa er min franska skatt jag köpte igår. Men visst är den helt fullkomligt underbar?! Tyvärr många som tyckte det så budgivningen sträckte sig över 500kr. Bitterljuvt, men ack vad glad jag är över att den blev min. Värd varenda öre! 30 cm hög med.

Fick en kommentar idag som fick mig att småfnissa: "Du vet väl att det går att köpa sådana i järnaffären, sådana man har på husfasader?". En del förstår visst ingenting... Tihi.

Säljaren berättade att den har suttit i Frankrike ovanför en affär, som en del i butiksnamnet. Han sa att den behövdes putsas men icke sa nicke! Inte här inte.

Jag har redan planer på att montera bokstaven på väggen och göra den till en del av ett väggord. Den som följer bloggen får se!

(Visst var det ett bra köp?!)

onsdag 11 juni 2008

Bli upplyst

Kanske har ni redan upptäckt dem, de stora och pampiga lamporna på Ellos? De finns i vitt eller i borstad aluminium. Hade gärna fått följa med mig hem...












En annan upptäckt är den härliga hängmattan från Rusta för bara 249kr.

I nästa inägg ska ni få se mitt senaste inköp. Underbart vackert och franskt, men tyvärr sved det bra i plånboken. Så jag måste först smälta det själv innan ni får se det!

Vackert gammalt skydd till silverfat

Kammade nyss hem detta underbart romatiska fat-skyddet på Tradera. Romantikern i mig kunde inte motstå det. 51 kr var inte så farligt tyckte jag. Visst gjorde jag ett kap?!

Eftersom jag inte har riktigt den utblommade romantiska stilen i min inredning så tänkte jag plocka fram den vid fikastunder ute. Där kan jag leva ut! Tycker den ser ut som en enda stor överdådig bakelse, mums.

måndag 9 juni 2008

Blommor kring livet

Äntligen nalkas sommaren och universitetstudier läggs på hyllan. Nu ska min försummade blogg börja spira igen...
Mitt uppe i B-uppsatsen styrde jag min kosa till Göteborg och fullkomligt smaskade i inredningsbutiker. Jag såg så mycket fint vilket resulterade i att jag kom hem inrednings-tomhänt. Jag kunde inte välja. I inredningsbutiken Casa Linné köpte jag dock en blus med blåa kaffeservis-blommor på. Det helt underbara midjebältet hittade jag på Noa Noa och knyts med en vacker rosett i ryggen.Lovar att det snart ska börja komma upp lite mer inredning på bloggen!